Docent Volksuniversiteit Hengelo

Foto Wendy 2024

Onlangs, bij het maken van een korte kennismakingsfilm over mij als docent bij de volksuniversiteit Hengelo, kwam ik tot het besef dat ik al ruim 15 jaar les geef op de Volksuniversiteit. Had ik dat actief in de gaten? Nee, totaal niet. Maar opeens een feit, waar ik toch even bij stil wil staan.

15 jaar, dat is nogal wat. Mijn gedachten begonnen af te dwalen en ik vroeg me af, hoeveel groepen zijn dat geweest? En hoeveel deelnemers? Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik meer dan 1000 mensen heb ingewijd in de Reiki. Allemaal hebben ze leren werken met de universele levensenergie. Sommigen zijn net als ik voor zichzelf begonnen, anderen gebruiken het nog wekelijks voor zichzelf. 

Ooit, in 2007/2008 begon ik dit avontuur op de volksuniversiteit in Eindhoven. Wat later ook in Helmond en Veghel. In 2018 verhuisde ik naar Twente en daar heb ik mijn grote passie voortgezet op de volksuniversiteit Hengelo/Almelo.

En ik moet je eerlijk bekennen, het verveelt me nog steeds niet. Elke groep is weer een verrassing. Wie zit er dit keer in? Wie mag ik nu leren kennen? Elke groep is uniek in samenstelling en leerbehoefte. De volksuniversiteit is bedoeld voor een leven lang leren. En dat geldt niet alleen voor de mensen die een cursus komen doen. Want ook ik leer elke keer weer bij. 

Naast Reiki cursussen geef ik bij de volksuniversiteit ook een cursus EFT en een kennismaking met intuïtieve ontwikkeling.

Wil je weten wie ik ben? Bekijk dan deze korte kennismakingsfilm.